top of page
Still Life

Gaukite individualų mitybos planą, kuris tikrai veikia.​
Pirmi rezultatai jau po 7 dienų!

2-Receptas-telefone.png
Mintybos-planavimas-telefone-m.png
Writer's pictureRoberta Mišeikienė

Kiek kartų per dieną valgyti metant svorį

Daugumai lieknų, sveikų ir nesportuojančių žmonių nėra jokio skirtumo ar paros energijos normą suvartojo per du valgymus, ar per šešis.


Kiek kartų per dieną valgyti metant svorį

Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!


Dažniausiai - tai pripratimo ir komforto reikalas. Tradiciškai susiklostė taip, kad valgome pusryčius, pietus ir vakarienę. Visai normalu valgyti tris kartus per dieną, tačiau yra žmonių, kurie valgo du kartus per dieną ir jaučiasi puikiai.


Jei jūsų tikslas - numesti svorio, reikia laikytis mitybos režimo, kuris reguliuoja insulino išsiskyrimą. Kiekvieną kartą, kai ką nors įsidedate į burną, net nesusimąstote, kokia reakcijų grandinė prasideda organizme!

Visą maistą, patekusį į virškinimo traktą, reikia suskaidyti, įsisavinti, paskirstyti gautą energiją ir pašalinti atliekas.
  • energiją, kurią gauniate su maistu, paskirsto insulinas;

  • insulinas išsiskiria kiekvieno valgymo metu ir visiškai nesvarbu ar valgote cukrų ar baltymus;

  • mažiausiai insulino išsiskiria valgant riebalus;

  • jei jūsų gyvenimo būdas yra pasyvus, tačiau jūs valgote per daug ir per dažnai - tai energijos perteklių insulinas transportuos tiesiai į riebalų atsargas; 

Insulinas – labai svarbus ir reikalingas hormonas! Tačiau, norint atsikratyti riebalų, reikia ir galima insuliną kontroliuoti.
  • atsiminkite: kai valgote per dažnai (kas dvi valandas) insulino lygis organizme yra aukštas, todėl nėra jokios galimybės pradėti deginti sukauptų riebalų;

  • insulino lygis pradeda mažėti praėjus dviem valandom po valgio;

  • vadinasi, sumažėjus insulinui, prasidės riebalų deginimas, kuris truks iki sekančio valgymo;

  • jei tarp valgių padarysite 3 - 4 valandų tarpą, deginsite riebalus;

  • tarp vakarienės ir pusryčių darykite 12 valandų pertrauką; 

  • kai valgote 6 kartus: riebalų deginimą užkurti sunku;

  • kai valgote 5 kartus: po pusryčių, I užkandžio, pietų, II užkandžio darykite 3 val. tarpą;

  • kai valgote 4 kartus: po pusryčių, pietų, užkandžio darykite 4 val. tarpą;

Riebalų deginimas - tai ne valgymų skaičius, o tarpai tarp valgymų!

Kas pasikeis, kai pradėsite valgyti kas 3 – 4 valandas:

Padidės ląstelių jautrumas insulinui.

  • jei po valgio jaučiate alkį, nuolat persivalgote ir negalite atsikratyti riebalų, vadinasi, sumažėjo ląstelių jautrumas insulinui;

  • kai pradėsite daryti 3 - 4 valandų tarpus tarp valgymų ir 12 valandų pertrauką tarp vakarienės ir pusryčių, pagerės jautrumas insulinui ir sumažės persivalgymo rizika. sustabdysi riebalų kaupimą;

Organizmas pradės deginti riebalus.

  • insulino lygis pradeda mažėti praėjus 2 valandoms po valgio;

  • vadinasi, jei tarpai tarp valgymų bus 3 – 4 valandos, organizmas turės galimybę pradėti deginti riebalų atsargas;

Sustiprės ir atsistatys imuninė sistema.

  • maisto virškinimą dažnai lydi maisto netoleravimas, alerginės reakcijos ir kiti įvairūs uždegiminiai procesai organizme;

  • pailgėjus tarpams tarp valgymų, imuninė sistema turės laiko „nusiraminti“ ir atsistatyti.

Individualus mitybos planas: Registruotis dabar

Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!


Mitybos platforma riebalų deginimui

bottom of page