Makaronai su baklažanu ir alyvuogėmis yra gardus ir sveikas patiekalas, kurį sudaro makaronai, sultingi baklažanai ir pikantiško skonio juodos alyvuogės.
Šis patiekalas yra populiarus Viduržemio jūros regiono virtuvėje ir yra puikus pasirinkimas vegetarams.
Ingredientai (skaičiuojami individualiai)
1. Baklažanas 120 g;
2. Šviežios daržovės 120 g (pasirinktinai);
3. Viso grūdo kviečių makaronai 70 g;
4. Juodosios alyvuogės 30 g;
5. Alyvuogių aliejus 8 g;
Gaminimo eiga:
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Nepervirkite!
Keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą baklažaną.
Šiek tiek pasūdykite, uždenkite dangtį ir troškinkite keletą minučių.
Kai baklažanas iškeps, sudėkite virtus makaronus ir sumaišykite.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir alyvuogėmis. Skanaus!
Pamirškite šabloninius mitybos planus, nes www.emityba.lt platformoje kiekvienas narys gauna Personalizuotą mitybos planą su daugybe kombinacijų iš 1000 sveikų receptų bazės, ne kas savaitę, o iš karto. Pasiekite savo tikslus ir toliau kelkite naujus, kad būtumėte sveikesni ir laimingesni!