Valgome sveikiau ir metame svorį - Datulės su varške ir riešutais. Tai skanus, sveikas ir subalansuotas desertas be pridėtinio cukraus.
Derinant šiuos tris ingredientus, pasigaminsite kvapnų, saldų ir subalansuotą desertą, nes kiekvienas ingredientas atskleidžia unikalias savo skonio savybes:
Datulės.
Datulės yra saldūs vaisiai suteikiantys natūralaus saldumo ir sodrumo skonį patiekalui.
Priklausomai nuo veislės, jie gali būti nuo minkštų ir drėgnų iki šiek tiek kietesnių.
Desertui labiausiai tiks didelės minkštos datulės su kauliuku, žinoma, prieš įdarant varške, kauliuką pašalinkite.
Daugiau apie datulių naudą skaitykite čia: https://www.emityba.lt/ar-datules-tinka-svorio-metimui
Varškė.
Metant svorį galima datules įdaryti varške.
Varškę reikėtų pertrinti per sietelį ir įdėti kruopelę druskos, skonio paryškinimui.
Sūris, kuris taip pat tinka įdarui, suteikia kreminio, pikantiško ar aštraus skonio.
Galima rinktis iš daugybės sūrių, kurių kiekvienas turi skirtingą skonį, tekstūrą ir aromatą.
Tačiau, reikia atkreipti dėmesį, kad sūris turi daugiau kalorijų nei varškė.
Riešutai.
Riešutai suteikia traškumo, tekstūros ir riešutų skonio, kuris papildo ir datulių saldumą, ir varškės ar sūrio sodrumą.
Šiame recepte naudojami graikiniai riešutai, tačiau tinka: migdolai, pekano riešutai ir pistacijos.
Derinant datules, varškę ir riešutus sukuriamas darnus skonių ir tekstūrų derinys, kurie metant svorį, dažniausiai valgomas užkandžiui.
Datulė - angliavandenis ir ląsteliena;
Varškė - baltymai;
Riešutai - riebalai;
Pagaminti laiko neužtruksite, o saldaus skonio poreikį patenkinsite:
Datules rinkitės dideles ir su kauliuku, nes jos minkštesnės ir malonesnės tekstūros (tik neužmirškite prieš dedant įdarą išimti kauliuką).
Varškę galite pertrinti, o dėl skonio paryškinimo ir subalansavimo, įdėti kruopelę druskytės.
Riešutus rinkitės pagal savo skonį ir toleravimą. Jei reikia mirkykite arba, jei norite traškaus skonio, šiek tiek pakepinkite. Skanaus!