Iškrovos diena gali padėti išjudinti svorį iš "mirties taško", kai svoris sustoja ir nebekrenta, pagerinti žarnyno peristaltiką ir pašalinti skysčių perteklių.
Mitybos planas svoriui mažinti: Registruotis dabar
Valgykite skaniai ir be streso!
Jei sumanėte iškrovos dieną padaryti vieną kartą per mėnesį ar po vakarėlio, tai didelio naudingo poveikio organizmui nesitikėkite. Tačiau, jei iškrovos dieną darysite sąmoningai, pavyzdžiui, vieną kartą per savaitę, teigiamą efektą organizmui ir svoriui pajusite jau po dviejų mėnesių.
Per iškrovos dieną galima netekti nuo 0,5 kg iki 1,5 kg svorio. Tačiau, turite suprasti, kad tai yra laikinas svorio netekimas, kuris, greičiausiai, grįš per kelias dienas atgal, jei nesilaikysite sveikos mitybos principų.
Jei norite ilgalaikio rezultato, kuris padėtų mažinti svorį, iškrovos dienai reikėtų reguliariai skirti vieną dieną per savaitę, o per kitas savaitės dienas, mityba turi būti nuosaiki, subalansuota ir įvairi.
Iškrovos diena labiau tiks, dirbatiems sėdimą darbą, o "cheat day" - fiziškai aktyviems. Iškrovos diena netinka emociniams valgytojams.
Jei norite, kad iškrovos diena būtų efektyvi ir veiksminga, turite tinkamai pasiruošti:
atsiminkite, jei iškrovos diena daroma po to, kai persivalgėte tai - ne iškrovos diena, o organizmo pusiausvyros (homeostazės) atstatymas, nes visi virškinimo organai dirbo didžiuliu pajėgumu;
prieš ir po iškrovos dienos negalima persivalgyti, nes pasiektas efektas bus lygus nuliui, kas reiškia, kad svorio nesumažinsite;
iškrovos diena daroma vieną kartą per savaitę;
kokią savaitės dieną pasirinkti – turite nuspręsti patys;
daryti dvi iškrovos dienas per savaitę, o juo labiau paeiliui – negalima, nes tai yra per didelis stresas organizmui, kuris dažniausiai iššauks persivalgymą;
iškrovos diena – tai diena, skirta atsipalaidavimui, todėl neturi būti didelio fizinio ar psichinio krūvio, kurie galėtų sukelti stresą;
stresas neleis kotroliuoti apetitą;
per iškrovos dieną venkite kontakto su "virtuve, maisto gaminimu ir gundančiais gaminamo maisto kvapais";
atsiminkite: jūs gaminate tik sau!
prieš iškrovos dieną reikia pasikonsultuoti su mitybos specialistu ar gydytoju, ypač jei turite sveikatos sutrikimų: virškinimo problemų, lėtinių ligų ar vartojate vaistus, nes per iškrovos dieną gali paaštrėti jau turimos sveikatos problemos;
Iškrovos diena – tai tavo diena, todėl maistą šeimai pagaminkite iš vakaro! Per šią dieną nepriiminėkite svečių!
Iškrovos dienos taisyklės:
suvartojamų kalorijų skaičius - iki 1000 kcal;
mažinant svorį netinka iškrovos dienos tik su vandeniu ar tik su arbata, nes išsišauksite nekontroliuojamą alkį!
rinkitės tokius produktus, kuriuos gerai toleruojate ir kurie patinka, nes tik tada ši diena praeis lengvai ir be streso;
per visą dieną valgykite vieną ar kelis maisto produktus (ne daugiau 3 skirtingų maisto produktų);
gerkite vandenį (pagerinsite medžiagų apykaitą ir pašalinsite šalutinius medžiagų apykaitos produktus);
nevartokite: alkoholio, cukraus, druskos, padažų, nes sužadinsite apetitą ir neišlaikysite šios dienos;
tarp valgymų turėtų būti apie 3-jų valandų tarpas, o porcijų dydžiai vienodi;
Išbandytos ir patikrintos iškrovos dienos:
Kefyro iškrovos diena:
l,5 litro kefyro 2,5% r;
porcija: 300 ml per 5 kartus;
netinka tiems, kas jaučia sotumą tik kramtydamas!
todėl, jei pasirinksite iškrovos dienai kefyrą, greičiausiai neišlaikysite;
Pasukų – varškės iškrovos diena:
0,8 l pasukų 0,3 % r. (be priedų) + 400 g liesos varškės (ne rūgščios).
galima pagardinti žolelėmis;
suvalgyti per 4 kartus: 100 g varškės + 200 g pasukų;
arba per 5 kartus: 80 g varškės + 160 g pasukų;
Varškę galite pasidaryti patys. Receptas:
Supilkite 1,0 l pieno į puodą ir kaitinkite, kol pienas užvirs. Užvirus pienui, supilkite 1,0 l pasukų ir maišydami vėl užvirkite. Kai viskas sušoks į varškės dribsnius, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite vieną minutę nuolat maišydami. Išjunkite ugnį ir nusunkite per marlę.
Varškės iškrovos diena :
600 g liesos varškės + žolelės;
suvalgyti per 4 kartus (porcija 150 g);
arba per 5 kartus (porcija 120 g);
Grikių iškrovos diena:
240 g grikių + 480 g vandens + žalumynai;
grikius užplikykite vakare;
jei nemėgstate užplikytų grikių, galima juos išvirti nurodytame kiekyje vandens;
druskos, cukraus ir riebalų vartoti negalima;
visą kiekį suvalgykite per 4 ar 5 kartus;
Obuolių iškrovos diena:
1,5 kg šviežių prinokusių obuolių (geriau nerūgščių);
taip pat tinka valgyti obuolius, keptus orkaitėje, nes švieži obuoliai daugeliui skatina apetitą;
suvalgyti per 5 kartus, porcija - 300 g;
obuolių iškrovos diena netinka turintiems virškinimo problemų!
Šviežių daržovių iškrovos diena:
1,5 kg šviežių daržovių be druskos ir riebalų (daržoves rinktitės pagal sezoną);
suvalgykite daržoves per 5 kartus, porcija 300 g;
daržovės: pav., šv.kopūstas, morka, agurkas;
stenkitės gerai sukramtyti;
Mėsos iškrovos diena:
400 g virtos liesos mėsos (tinka vištiena, kalakutiena, kiauliena, jautiena) + 800 g šviežių daržovių;
suvalgyti per 5 kartus, porcija: 80 g mėsos + 160 g daržovių;
arba per 4 kartus, porcija: 100 g mėsos + 200 daržovių;
daržovės: pav., šv.kopūstas, agurkas;
Žuvies iškrovos diena:
400 g liesos virtos žuvies + 800 g šviežių daržovių;
suvalgyti per 5 kartus, porcija: 80 g žuvies + 160 g daržovių;
arba per 4 kartus, porcija: 100 g žuvies + 200 daržovių;
daržovės: pav., šv.kopūstas, agurkas.
Mitybos planas svoriui mažinti: Registruotis dabar
Valgykite skaniai ir be streso!