Sveiki mielieji, dažnai manęs klausiate: „ką aš valgau ir ko nevalgau“. Aš nevalgau ir mano šaldytuve nėra: rūkytų, vytintų, sūdytų, džiovintų mėsų, mėsyčių, dešrų, dešryčių, „kažkokių“ virtų supakuotų kumpelių ir kitų perdirbtų mėsos gaminių, o virtos dešros ir dešrelės niekada neatsiduria mano pirkinių krepšelyje.
Kodėl?
Per didelis druskos kiekis.
Per didelis riebalų kiekis (dažnai „nematomų“). Pavyzdžiui, dešrose gali būti net 50 proc. riebalų.
Konservantai, dažikliai, skonio stiprikliai...
O kas organizme detoksikuoja ir šalina šiuos priedus? Kepenys!
Kepenys - tai ypatingas organas, kuris saugo mūsų organizmą, t.y., detoksikuoja ir šalina su tulžimi įvairias į organizmą patekusias ar susidariusias kenksmingas medžiagas.
Tačiau kepenys turi ką veikti ir be įvairių maisto priedų detoksikacijos. Žmogus dažnai jas pamiršta ir nesaugo, kol kepenys primena apie save. O tada prasideda visokie organizmo valymai ir t.t.
Neteršk ir nereiks valyti!
Jei turite viršsvorį, padidėjusį kraujo spaudimą, lėtinių ligų, alergiją, migreną ir t.t., tai perdirbti mėsos produktai – blogas pasirinkimas, tačiau rinktis Jums.