Baltymai – tai maisto komponentai, reikalingi organizmo ląstelėms atsinaujinti. Karvės pienas yra puikus, aukštos biologinės vertės baltymų šaltinis.
Individualus mitybos planas: Registruotis dabar
Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!
Naturalūs pieno baltymai, jų skilimo produktai (peptidai) ir baltymų frakcijos atlieka daugybę biologinių funkcijų mūsų organizme: antihipertenzinių, imunomoduliacinių, antibakterinių, priešgrybelinių, priešvirusinių.
Pieno išrūgų proteinų gamybai naudojamas karvės pienas. Gamybos procese iš pieno išskiriami du produktai: kazeinas ir išrūgos. Pieno išrūgas sudaro:
baltymai 30 – 40 proc.;
riebalai (mažai);
pieno cukrus (laktozė) 60-70 proc.;
Iš išrūgų baltymai išfiltruojami atskiriant laktozę ir riebalus. Didelė mokslo ir technologijų pažanga leidžia išgauti nepažeistas baltymų molekules. Proteinas, turintis daug baltymų, mažai riebalų ir laktozės, laikomas geriausiu – tai izoliatas ir hidrolizatas.
Pieno išrūgų proteinai, pagaminti naudojant mikrofiltraciją, ultrafiltraciją, kryžminio srauto filtraciją išsaugo nepažeistas baltymų molekules ir visas pieno baltymų frakcijas, kurios turi didelę svarbą mūsų sveikatai ir imunitetui.
Kodėl reikėtų vartoti pieno išrūgų proteiną:
1. Pieno išrūgų proteinas gali padėti atsikratyti riebalų.
per pusryčius išgertas pieno išrūgų baltymų kokteilis, pagreitina medžiagų apykaitą 30 proc., nes pasireiškia baltymų termogeninis poveikis;
baltymų įsisavinimui sunaudojama 25 - 30 proc. energijos, o, pavyzdžiui, riebalų įsisavinimui sunaudojama tik 4 – 5 proc. energijos;
suvartoti baltymai, naudojami mūsų kūno baltymų statybai ir atsinaujinimui;
šiam procesui taip pat reikia energijos, kuri bus gaunama deginant vidinius ir išorinius riebalus;
2. Mityba, kurioje yra padidintas lengvai įsisavinamų baltymų kiekis, didina kraujo baltymo albumino kiekį.
trūkstant albumino, organizme kaupiasi skysčiai, tinstame, atsiranda celiulitas; albuminas surenka iš ląstelių ir jungiamojo audinio skysčių perteklių;
kitaip tariant, albuminas veiks kaip diuretikas: mažiau tinsime;
kuo mažesnis vandens susilaikymas organizme, tuo didesnis maistinių medžiagų įsisavinimas;
3. Tyrimais įrodyta, kad pieno išrūgų proteinas mažina alkio jausmą.
50 g proteino sumažina grelino, alkio hormono, lygį tris valandas;
sumažėja poreikis užkandžiauti;
4. Pieno išrūgų proteinas, dėl greito ir gero įsisavinimo, padeda auginti liesą raumenų masę ir didinti jėgą.
leucino ir BCAA , pagrindinių šakotų aminorūgščių, reikalingų raumens sintezei, pieno išrūgų proteine 30 - 50 proc. daugiau negu kituose proteinuose.
naudojant 30 g pieno išrūgų proteino du kart per dieną, galima padidinti liesą raumenų masę ir sumažinti riebalų kiekį;
5. Pieno išrūgų proteinas stiprina imunitetą.
geros kokybės pieno išrūgų proteinas, gautas naudojant žemą temperatūrą, savo sudėtyje turi nepažeistas laktoferino, laktoperoksidazės, lizocimo, alfa laktalbumino, beta laktoglobulino, imunoglobulino IgG ir kt. molekules;
pvz., laktoferinas vaidina svarbų vaidmenį apsaugant organizmą nuo patogeninių mikroorganizmų;
laktoferinas turi antimikrobinių savybių, veikia Candida genties grybus, neleidžia virusams patekti į ląsteles, stabdo virusų dauginimąsi, gali prisijungti prie pačių virusų ir juos sunaikinti, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis;
6. Pieno išrūgų proteinas padidina glutationo kiekį organizme.
glutationas yra svarbus antioksidantas, kuris atlieka lemiamą vaidmenį įvairiuose fiziologiniuose organizmo procesuose;
glutationas – stiprus antioksidantas, kuris mažina oksidacinį stresą ląstelėse ir leidžia mums išlikti sveikiems, atitolina senatvę, demenciją, Alzheimerį, širdies ir kraujagyslių ligas;
glutationas dalyvauja detoksikacijos procese kepenyse ir kituose organuose;
Individualus mitybos planas: Registruotis dabar
Valgykite skaniai ir lieknėkite be streso!